NucleusTeq

Recherches associées: Avis sur NucleusTeq | Offres d’emploi chez NucleusTeq | Salaires chez NucleusTeq | Avantages sociaux chez NucleusTeq
      Entretiens chez NucleusTeqEntretiens d’embauche pour Senior Java Engineer chez NucleusTeqEntretien chez NucleusTeq

Entretien pour Senior Java Engineer

29 janv. 2026
      Noida

J'ai postulé via un recruteur. J'ai passé un entretien chez NucleusTeq (Noida) en janv. 2026

There were three rounds in total: two technical rounds followed by one HR round. In my case, an additional technical discussion was conducted to gain further clarity, but they did not get clarity even in the third round. Interviewers try to cover everything and look for a perfect candidate. You should be able to answer 100% of their questions; otherwise, they may be confused about whether they should hire you or not. The first, second, and third rounds covered similar topics, with increasing depth and different levels of technical discussion across interviewers.

Spring Boot–related questions: Dependency Injection (DI), Inversion of Control (IoC) Annotations, Beans Spring Security REST APIs Java: Collections Framework Multithreading Design Patterns Memory Management Microservices: Microservices design patterns Circuit Breaker (CB) API Gateway design Saga pattern Coding: Each round included 2–3 small coding questions, implemented with and without Java Stream API. Examples: Finding common and uncommon elements from two string arrays Printing characters from a given string that do not have consecutive repetitions Sorting Employee objects first by salary and then by age Several similar logical problems SQL: Given some query to write.