Freshworks

Recherches associées: Avis sur Freshworks | Offres d’emploi chez Freshworks | Salaires chez Freshworks | Avantages sociaux chez Freshworks
      Entretiens chez FreshworksEntretiens d’embauche pour Software Development Engineer-1 chez FreshworksEntretien chez Freshworks

Entretien pour Software Development Engineer-1

24 mars 2018
      Chennai

J'ai postulé via la recommandation d'un employé. Le processus a pris 1 semaine. J'ai passé un entretien chez Freshworks (Chennai) en mars 2018

It consisted of three technical rounds. Questions were asked from oops, networks, dbms, data structures and algorithms. Questions were pretty basic. So anyone who have solid basics would definitely clear the interview. During prepartion see solutions for questions from glassdoor. It will give an idea of what questions to expect in the interview.

Given a linked list, return true if there is a loop in it

Check whether the given linked list is a palindrome or not.

Given a string, make a palindrome out of it. If many palindromes can be formed, return any one.

What happens when you type a url in a browser (request - response cycle)?

Explain various http methods?

Mention some of the http status codes

Difference between a class and a object. What is abstraction and encapsulation.

Given a perfect square, find the square root of it. (Just pseudo code)

Find nth node from the end of a linked list.

Assume there exists an employee table. An employee reports to a manager. Given such a table, how will store the data in table such that, i can get hierarchy of an employee till CEO in a single query. For example if an employee is a software engineer. Assume his hierarchy would be upto CEO can be manager -> VP -> CEO. Tell an efficient way to store the above data, so that hierarchy can be retrieved in a single step.

Given a list of unbalanced parantheses, make it balanced. But you can only append or prepend parantheses, no other manipulation is allowed.